søndag 1. mai 2005

Tid for båtpuss

NordlandsbÃ¥t Når det vårast er det tid for båtpuss, og "Anna Siglar" treng eit par strøk med tjørekosten for å bli klar for årets sesong. Eg brukar berre ei tynn blanding av terpentin og rein milebrendt tjøre, gjerne ein tre-fire strøk utvendig. Då held det seg til neste år, og båtpussen er unnagjort på nokre få timar. Skraping og pussing er heilt unødvendig.
Tidlegare har eg brukt Trekkfasolje, men den flassar litt når sola står på. Riktignok er den raskare å tørka, men hvis eg berre brukar tynn nok blanding, tørkar terpentin og tjøre nesten like snart.

No gjennstår det berre litt innvending behandling, men det tek eg medan båten ligg ute ein dag det er godt ver. Det viktigaste utvendig er no gjort for i år, og båten er klar og sett ut på sjøen igjen. Heilt tett er han og.

"Anna Siglar" er ein seksæring, eller tre-roms nordlandsfæring som dei seirer her. Båten er bygd i Porsanger i Finnmark, og var akkurat i konfirmasjonsalderen då me kjøpte han for tre år sidan. Det høyrer snesegl til, skikkelig heimelaga type av seglduk impregnert med olderbark. Dei er veldig gode å segla desse båttypane, så no håpar me på fine sommadagar med sol og ein lett bris. Sjå fleire bilder av Anna Siglar.

Ingen kommentarer: